Bejelentkezés (tagjainknak)
E-mail:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Tagnak jelentkezem

Google
 
Egyesületünk a Magyar Autós Szakmai Szövetség alapító tagja
Egyesületünk a Magyar
Autós Szakmai Szövetség alapító tagja
 
 
 
 
 
Külföldi autóvásárlás fórum (index.hu)
 
 
Egyre több használt autót hoznak be
2011-12-01
Forrás: hvg.hu

Egyre komolyabb méreteket ölt a magyarországi használtautó-import: már minden második, itthon először forgalomba helyezett személygépkocsi kétévesnél idősebb, a teljes hazai állomány átlagéletkora pedig 12 év felé közelít - írja a csütörtöki Napi Gazdaság.

Látványosan felpörgött a használtautó-behozatal az idei harmadik negyedévben: ebben az időszakban közel annyi, kétévesnél idősebb kocsit importáltak, mint az első hat hónapban összesen. Januártól szeptemberig 19 ezer ilyen autó került be a magyar piacra, ami csaknem duplája az egy évvel korábbinak, az összes forgalomba helyezett autómennyiségen belül pedig súlyuk megközelítette a 35 százalékot.

Különösen az augusztus és a szeptember volt erős, a kilencedik hónapban a használtimport aránya már az 50 százalékot karcolta - azaz minden második, itthon először forgalomba helyezett autó valamelyik külföldi használtpiacról származik. Ilyen magas arányra és darabszámra az utóbbi években nem volt példa - írja a lap.Kommentek

Robi
kornrobi@citromail.hu
2012-01-03 20:44:54
Ausztriában, vagyis a szomszédban féláron vásárolhatnék használtautót.2000 euróért szuperjó állapotú, jól karbantartott,estétikus autót kaphatnék, kevés km-el,de magas a regadó ezért nem vásárolok külföldön és járok egy 600000 ft-os roncssal.Ez magyar.
Szóljon Ön is hozzá! Hozásszólások száma: 1
Becenév: *
E-mail: *
Komment: *