Bejelentkezés (tagjainknak)
E-mail:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Tagnak jelentkezem

Google
 
Egyesületünk a Magyar Autós Szakmai Szövetség alapító tagja
Egyesületünk a Magyar
Autós Szakmai Szövetség alapító tagja
 
 
 
 
 
Külföldi autóvásárlás fórum (index.hu)
 
 
Dráguló illeték és végtörlesztés az autópiac motorja
2011-11-30
Forrás: gazdasagiradio.hu

Sem a végtörlesztésüket – jobb híján – eladott autójuk árából fedezni kívánóknak, sem az átírási illeték januári emelkedését megspórolni szándékozóknak nem maradt hátra néhány hétnél több idejük arra, hogy autójukat – lehetőleg jó áron – pénzzé tegyék. A sürgető határidő közelsége már a Használtautó.hu szakportálon is érzékelhető.

„Miután az év végéig kedvezményes végtörlesztést kihasználni kívánó ügyfelek először alternatív lehetőségeiket mérték fel, sokan csak most szánták rá magukat arra, hogy a családi autótól megváljanak – magyarázza Szemes Árpád, a Használtautó.hu ügyvezetője. – Miközben a feladott személyautó-hirdetések heti átlaga átlépte a 80 ezres szintet, a sürgősség egyértelmű jeleként 25 százalékkal, 750 feletti értékre ugrott azok száma, akik szívesen áldoznak arra, hogy egyébként ingyenes hirdetésük a találati listában előre, vagy éppen a címlapra kerüljön.”

Persze a sürgősségnek más oka is lehet. A végtörlesztés mellett az átírási illeték rendszerének átalakítása is sokakat arra késztet, hogy tervezett autócseréjüket még az idén üssék nyélbe. Így új autójukat még idén, a régi illetékkel írathatják a nevükre.
Az új illetéktáblázat már nem a motor hengerűrtartalmát, hanem annak teljesítményét, illetve az autó korát együttesen veszi figyelembe az illeték kiszámítása során. Miközben lesz néhány nyertese is a változásnak, főleg a fiatalabb, erős autók esetében akár két-háromszorosukra is nőhetnek a fizetendő összegek, a régi és új költségek különbsége akár a százezer forintot is elérheti.

A gyors és sikeres autóeladásnak többféle útja van. Amennyiben a kényelmesebb megoldást választjuk, autónk értékesítését szakértő kereskedőre bízzuk. A kényelemért persze áldoznunk is kell:
ezzel a megoldással legalább 10 százalékkal alacsonyabb vételárhoz juthatunk, de sokaknak ennél többet is megér az, hogy nem nekik kell a hirdetést intézniük és foglalkozniuk az érdeklődőkkel. Ha mégis magunk intézzük az autó eladását, álljon itt néhány hasznos tipp a siker elősegítése érdekében:

Hogyan hirdessünk?

1. Látogatott internetes oldalakat válasszunk! - Keressünk olyan hirdetési felületet, ahol sok érdeklődőre számíthatunk. A rugalmas, gyors és részletes adatközlési lehetőség miatt célszerű online felületet választani.

2. Adjunk meg minél több adatot az autónkról! – Használjuk ki minél jobban a rendelkezésünkre álló felületet, a részletes ismertetéssel sikerül eleve kiszűrnünk azokat az érdeklődőket, akiknek biztosan nem a mi autónkra lesz szükségük. Nem árt, ha odafigyelünk a helyesírásra, mert a sok hibával megírt hirdetés gyengíti a bizalmat.

3. Töltsünk fel minél több képet! – Kép nélkül senki nem fog a hirdetésünkre kattintani. A képek legyenek élesek és a lehető legtöbb szögből mutassák az autót.

4. Nyugodtan emeljük ki az autó hibáit, sérüléseit! – Az érdeklődők a helyszínen úgyis kiszúrják azokat, így viszont már a tárgyalás során számukra nem jelentenek alkupozíciót, hiszen előre felhívtuk rá a figyelmet. Emellett bizalmat is keltünk, ami egyenes utat jelent a sikeres üzlethez.

5. A kínálati árat reális szintre lőjük be! – Célszerű megtekinteni, hogy hasonló típusú, korú és állapotú autókat milyen áron kínál a többi hirdető. A tapasztalat szerint a paletta alsó harmadába tartozó áron jó eséllyel találunk hamar vevőt az autónkra.

6. Ha több érdeklődőnk is van, igyekezünk egy időben bemutatni nekik az autót! – Így kisebb esélyünk van rá, hogy engednünk kelljen az árból, sőt, akár felfelé is kialakulhat licit.Szóljon Ön is hozzá! Hozásszólások száma: 0
Becenév: *
E-mail: *
Komment: *