Az idén harmadával kevesebben váltanak kötelező biztosítót, mint tavaly

Forrás: a5.hu

A tavalyi kampányban a mintegy 4 millió magyar autótulajdonos közül 1,2 millió váltott kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosítót (kgfb), idén a váltók száma várhatóan 800 ezer lesz, de 40 százalékuk még ezután, november utolsó hetében vált - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ). A korábbi tapasztalatok alapján, a novemberi felmondási idõszak utolsó hetében még 300-350 ezer autós biztosító váltása várható - idézi a közlemény Papp Lajost, a FBAMSZ elnökét. Az új szerzõdést elég megkötni december végéig.

A kgfb kampányban a biztosítót váltók 70 százaléka független, internetes alkuszon keresztül intézi az ügyét. Mint Papp Lajos rámutatott: akinek a személyi okmányában lévõ adatai nem egyeznek a forgalmi engedélyben lévõkkel, azoknál idõt vesz igénybe a tisztázás. Az alkuszok megítélése szerint százezres nagyságrendû adateltérések várhatók, és amíg ezek nem tisztázódnak, addig az ügyfél alap-besorolásban (A0) marad.

A kgfb díjra vetített 30 százalékos baleseti adó hiába csak 2012 elsõ napjától hatályos, az idén megkötött, jövõre lejáró, és elõre fizetett biztosítások után is meg kell fizetni. A törvény szerint az ügyfél befizetésébõl elõbb az adót kell levonnia a biztosítónak, így aki a pótlólag kiküldött adó-befizetési felszólításnak nem tesz eleget, könnyen kgfb nélkül maradhat, annak minden negatív következményével együtt - hívja fel a figyelmet a FBAMSZ.

Oszd meg ezt a cikket!

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy naprakész legyen híreinkből!

Autópark

Gumipark

HG