41 milliárd forintos beruházást indít győri üzemében az Audi Hungaria

Nagyot fordult a világ Győrben.

Átfogó fejlesztést indít győri üzemében az Audi Hungaria, a cég ezzel 250 új munkahelyet teremt. A cég már több álláslehetőséget is meghirdetett.

A fejlesztés részeként az Audi Hungaria bővíti az egy évvel ezelőtt elindított e-motor gyártás kapacitását, valamint a motorfejlesztő központot, és a járműgyártási infrastruktúrát. Egy csúcsmodern, új járatópadokkal felszerelt műhely, valamint egy új irodaépület is épül.

A jelentős méretű, átfogó beruházás meghaladja 41 milliárd forintot, ami egy ekkora vállalat esetében is kiemelkedő összegnek számít. A fejlesztés munkahelyteremtéssel is jár, összesen 250 munkahely jön létre a társaságnál.

Audi Q3 a győri gyártósoron

Ez érdekes fejlemény annak tükrében, hogy idén januárban sztrájkba kezdtek a győri Audi dolgozói, miután az Audi Hungária Független Szakszervezetnek többszöri tárgyalás után sem sikerült megegyeznie az autógyártóval a béremelésekről.

Akkor még az is felmerült, hogy a Volkswagen-csoport nem Magyarországra hozza a termelést, hanem a régió más országaiba. Végül megállapodott az Audi és a szakszervezet, mostanra pedig oda jutottunk, hogy az Audi Hungaria brutális beruházásba kezd Győrben.

Oszd meg ezt a cikket!

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy naprakész legyen híreinkből!

Autópark

Gumipark

HG