Az MGOE elnökének a 2011-es beszámolóját egyhangúlag elfogadták

Forrás: www.a5.hu

Az MGOE már hét éve tevékenykedik a gépjármű kereskedők érdekeiért, évek óta dolgoznak azon, hogy a regisztrációs adó mértéke jelentősen mérséklődjön. A jövő évi adócsökkenésben nagy szerepet játszott az egyesület kitartó munkája. Most a közgyűlésen elhangzott témákat elevenítjük fel.

December 5-én tartotta a közgyűlését a Magyar Gépjármű Kereskedõk Országos Egyesülete, amely már hét éve próbálja összefogni a hazai gépjármű kereskedőket. Fojt Attila elnök egy rendkívül részletes beszámolót tartott az egyesület tevékenységéről.

A kronológiai sorrendben felsorolt piaci eseményeket, jog- és rendeletalkotásokat határozott és precíz érdek-képviseleti munka előzte meg. Számtalan egyeztetés, megbeszélés, tárgyalás, kimutatás, elemzés készítés és egyéb javaslat megfogalmazása történt. Mivel a jelenlévõ tagok eredményesnek ítélték meg az elvégzett munkát, egyhangúlag megszavazták a beszámolót.

A következő napirendi pontban Anderkó Ottó alelnök a jövő év feladatait ismertetve, többször utalt az érdekképviselet fontosságára, mert a szakma másra nem számíthat. Így nyilatkozott az A5.hu-nak: „Az érdekeink érvényesítéséhez nincs más út, csak az MGOE. Ha nem akarjuk azt, hogy az egyes lobby csoportok olyan kormányzati intézkedéseket érjenek el, amelyek versenyhátrányba hoznak. Ha azt akarjuk, hogy a jogszabályok, de akár a különböző típusú rendeletek annak a fényében íródjanak, hogy mérsékeljék a ránk zúduló terhet, amely természetesen a használtautó árakon is meglátszik akkor ezt az utat, amit 7 éve elkezdtünk, folytatnunk kell.” A jövő év feladatai között szerepel többek között a különbözet szerinti adózás módosítása és a P rendszám uniós „legalizálása”.

A tagság nagy érdeklődéssel hallgatta Gulyás József alelnök előadását is, amelyben a jövő évi adóváltozások használtautó-kereskedelemre várható pozitív és negatív hatásait elemezte. Kósa András kommunikációs igazgató informatikai fejlesztésekkel is kapcsolatos beszédét követően a tagok konstruktív jellegű javaslatokat fogalmaztak meg.

Oszd meg ezt a cikket!

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy naprakész legyen híreinkből!

Autópark

Gumipark

HG