Oldalak

Napjaink 10 leggyorsabb kombija

Ha családi autókra gondolunk, akarva-akaratlanul előjön egy robosztus autó képe. De a mai kombikból már vannak olyan példányok, amik maradandó sérülést okozhatnak, az aszfalton és rajtad is.

10. Volvo V60 Polestar 
(Gyorsulás 0-100: 4.8 másodperc)

Gépjármű-átírás: Csak Precízen!

Nem mindegy, hogy kinek akarod eladni a használt autódat. A rendszer tartalmaz veszélyeket, gyengeségeket – de mire is érdemes odafigyelni, hogy ne járjunk rosszul?

Mi a legkelendőbb 8 autó?

A fogyasztói társadalomban nem meglepő, hogy az autógyárak is a legnagyobb profitot próbálják kitermelni

Európa kedvenc autói

A JATO Dynamics nemzetközi gépjárműipari adatszolgáltató vállalat piaci elemzése alapján te is megnézheted, Európában melyik autó a legkeresettebb 2017-ben

Érdekes összehasonlítást találtunk egy nemzetközi cég felmérésében. Megmutatjuk most mi is, hogy melyik európai országban melyik 3 autó vezeti az eladási listákat.

Te mire számítasz?

Ausztria – Volkswagen Golf

Volkswagen Golf Ausztria kedvenc autója

KÖZLEMÉNY a kilométerórák és a közvélemény manipulációjáról

Forrás:

Mindennek után  álláspontunk szerint az elmúlt napokban a sajtóban megjelent nyilatkozatokban szerepelõ  90%-os km óra manipulálási arány teljesen légbõl kapott. Tudomásunk szerint ilyen reprezentatív felmérés, amely alá bevonták a belföldön átruházásra kerülõ használt-autók, vagy akár csak az importból származó autókat, nem történt.

Sajtóközlemény

Forrás:

A Magyar Gépjármû-kereskedõk Országos Egyesületének elnöksége az egyes gazdasági tárgyú törvények módosításáról szóló törvény (regisztrációs adó táblázatát érintõ) módosító javaslata kapcsán az alábbi közlemény kiadásáról döntött.

Gépjárműkereskedők a szigorodó hitelfeltételekről!

Forrás:

Egyesületünk elnöksége a hitelintézetekrõl szóló 361/2009 számú 2009 decemberében meghozott kormányrendelet kapcsán az alábbi közlemény kiadásáról határozott. A használtautók kereskedelmét jelentõsen befolyásoló hiteltermékek szabályozásának szigorításának alapvetõ céljaival egyetértünk de annak a márciustól életbe lépõ egyes részeivel nem. Úgy gondoljuk a mostani, a hitelfelvételt érintõ szigorítás jelentõsen elkésett és annak szigora túlzó, nem a kialakult válsághelyzet megoldását kínálja, hanem mélyíti az ágazatban tapasztalható recessziót.

Tiltakozunk az április 1-jétől bevezetendő regisztrációs adó egyedi megállapításának körülményei miatt! – közlemény

Forrás:

Budapest, 2008. április 1., kedd (OS) - TILTAKOZUNK az április 1-jétõl bevezetendõ regisztrációs adó egyedi megállapításának körülményei miatt! Tesszük ezt azért, mert ez a módszer paródiája az állampolgárok joggyakorlása érvényesítésének! A bevezetés módja élesen ellenkezik az Európai Unió gyakorlatával, valamint annak SEC/2007/169-es számú egyértelmû értelmezõ közleményével.

Regisztrációs adó visszaigénylés

Az Európai Bíróság 2006. október 5.i ítélete arra kötelezte a magyar kormányt, hogy a 2004. május 1. és 2005. december 31. között hazánkba importált és regisztrált használt-gépkocsik után megfizetett regisztrációs adó egy részét az érintetteknek visszafizesse.
A PM az alábbi törvényjavaslatot terjesztette a parlament elé a visszafizetés módjáról. Ez alapján a visszaigénylésre 2007. február elsejétõl kezdõdõen 180 napig lesz lehetõsége az érintetteknek.

Regisztrációs adó visszaigénylés 2.

Forrás:

Az Országgyûlés 2006. december 18-i ülésén megszavazta A regisztrációs adó részleges visszatérítésérõl szóló törvényt, amely a jogszabályi keretet biztosítja a 2004. május 1. és 2005. december 31. között a használt gépkocsik importja után befizetett regisztrációs adó egy részének visszatérítésérõl. A visszatérítés 2007. február 15-tõl igényelhetõ.

Az autópiaci változások 2004–2006 között

Forrás:

A jelenlegi helyzet, és annak kialakulása:A regisztrációs adó 2004. évi bevezetésével az autókereskedelemmel foglalkozó kis és közepes vállalkozások folyamatos piacvesztése következett be. Mindjárt az elején le kell szögeznünk, hogy nem az új adónem következtében, hanem a bevezetése körüli visszásságok miatt. Az új adónem folyamatosan az új gépkocsikat értékesítõknek, azaz a piacon lévõ nagyvállalkozóknak kedvezett és kedvez.

Távolodva Európától...

Forrás:

A 2006-os költségvetés részeként megszavazták a kormánypártok idén is a regisztrációs adó újabb módosításait. A 3 "hagyományos" oldal (az új- és a használt autós érdekvédelmi szervezetek, valamint a tervezetet szeptemberben beterjesztõ magyar kormány képviselõi) mellett idén a törvényalkotási folyamat kellõs közepén ringbe szállt az EU kormánya is október 14-én.

Megszűnik a használtautó import? Tovább drágul a használt?

Forrás:

Ma délután lesz a zárószavazás a Parlamentben a jövõ évi adótörvényekrõl. Mint ismeretes, a regisztrációs adó csupán két éve létezõ adónem, de már rengeteg vita és botrány forrása volt. Tüntetés a Parlament elõtt, Petíció átadása, és legutóbb egy Uniós intõ Brüsszelbõl. Ez utóbbi oka az, hogy a magyar törvényhozók két éve folyamatosan és szándékosan megsértik az Uniós jogot.

Közlemény: állásfoglalás

Forrás:

Egyesületünk, a Magyar Gépjármû-kereskedõk Országos Egyesülete támogatja az értékarányos regisztrációs adó bevezetését Magyarországon, egyetértünk a Pénzügyminisztérium kabinetfõnökének október 14-én elhangzott bejelentésével, amely a használtautóknál is érvényesíteni kívánja az idevonatkozó Európai Uniós szabályokat.

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy naprakész legyen híreinkből!

Autópark

Gumipark

HG