Két év és jön az új Tesla

A Tesla folytatja az őrületes tempót, 2019-re már egy teljesen új modellel akar jelentkezni a tech-autógyártó

Jól lekövethető a Tesla stratégiája, nagyon is tudatos, mikor-milyen modellt dobnak piacra. Hiszen legelőször a Roadsterrel jöttek ki, ami arra volt jó, hogy felkeltse az érdeklődését az újítások iránt fogékonyaknak. Aztán jött a Model S, ami egyszerre ötvözte az erőt és a luxust, ráadásul kényelmes hatótávval rendelkezik, de még mindig nem mondható pénztárcabarát modellnek. Aztán a Model X-szel a SUV-mániát akarták kielégíteni, még mindig viszonylag drágán.

Tesla Model X

Végül Most jön a Model 3, az első, tömegek által megfizethető Tesla-modell, aminek a gyártása alig pár hete kezdődött, de máris bejelentették a következő autójukat, amivel elő akarnak rukkolni, a Model Y-t.

 A Model Y megint csak a SUV-kategória felé tendál, egy olyan crossovert ígérnek, ami egyesíti magában a Model X és a Model 3 előnyeit. A gyártást legalábbis egyszerűsíteni fogja, hogy a Model 3-tól veszik az alapot, nagy valószínűséggel új akkumulátort se fognak fejleszteni hozzá, hanem azt is elődmodelltől veszik át.

A formavilágára is jellemző lesz a fúziós-felállás, ugyanis ugyanúgy sirályszárnyas ajtókkal fog rendelkezni, mint a Model X, de már a Model 3-ra is jellemző frissebb vonalakkal. A már bejelentett Model Y-on kívül még egy elektromos pickupot és egy újabb roadstert (talán a régi Roadster egy elővett, felújított változatát?) is szeretnének majd gyártani. Egyre sokszínűbb modellpalettával már nem lehet majd nem komolyan venni őket. Hol vannak már azok az idők, amikor Elon Muskra csak legyintettek, hogy flúgos és úgyis be fog csődölni?

következő Tesla-modell

Ettől függetlenül nem teljesen rózsás a helyzet, ugyanis akkora az érdeklődés jelenleg a Model 3 iránt, amit csak bajosan tudnak kielégíteni a Teslánál. Elon Musk ígéretet tett arra, hogy a Model 3 gyártását felpörgetik decemberre, amikorra is már havi 20 ezer darabot terveznek legyártani belőle. De hol van ez a szám ahhoz képest, hogy már 400 ezret rendeltek elő belőle?

Forrás:

Alapjárat

Oszd meg ezt a cikket!

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy naprakész legyen híreinkből!

Autópark

Gumipark

HG