Lassan végéhez ér az ország egyik legkényesebb autó adásvételi ügye

A Csonticar dolgozója bűnösnek találtatott

Rengeteg rémhírrel lehet találkozni az autópiaci résztvevők között a használtautó kereskedések kapcsán. A jelenlegi fogyasztóvédelmi ügy is 2016 óta húzódik, és nevetségesebbnél nevetségesebb fordulatokat vett a dolog. A sértett, Boglárka nem kacagott, közel 2 millió forintos kárt okozott neki egy eltitkolt hiba, melyről szó sem esett az adás-vétel során.

A lassan 4 éve húzódó ügy egy 2005-ös turbódízeles Toyota Corolla Verso kapcsán indult meg, melyet titkolt motorhibával értékesítettek jóval magasabb áron, mint ahogy „hozzájutottak”. Azért írom ezt idézőjelben mert az ügymenet során fontos pont, hogy valójában soha az életben nem volt a Csonticar hivatalos tulajdonában a gépjármű.

Toyota Corolla verso

Sajnos rengeteg kereskedés van, akik rejtett hibákkal felelősségüket teljesen kikerülve értékesítenek hibás, értéküket vesztett autókat. Az alábbi történet is egy ilyenről szól, a bíróság fellebbezés lehetősége nélkül ítélte el a vádlottat a Csonticar azonban még mindig meghallgatást kért. Így nem zárul le ez évben Boglárka ügye, 2020 januárjában ismét meghallgatás bár az ítéletet már kihirdették.

Az ügyet Zách Dániel a Totalcar.hu írója még pereléses fenyegetések ellenére is végig követte és tudósította a történéseket. A részletes cikket és történetet, a lenti linken megtalálod. Mindezeken felül Dániel ad tanácsokat, hogy hol hibázott Boglárka, hol kellett volna rögvest hátat fordítani és otthagyni a kereskedést, és miképpen lehet elkerülni, hogy hasonlóan kellemetlen helyzetbe kerüljön az ember használtautó vásárlásakor.

Kapcsolódó cikkek:

forrás:

Oszd meg ezt a cikket!