Lehet, hogy 2021-ben is elmarad a Genfi Autószalon

Mi lesz veled, Genfi Autószalon?

Nem kizárt, hogy 2020 után 2021-ben is elmarad a Genfi Autószalon, Genf tartomány és az autószalon jogát birtokló alapítvány ugyanis nem tudott megegyezni a pénzügyi kölcsönhöz kötött feltételekről.

A Genfi Autószalonnak idén a koronavírus tett keresztbe, pedig Adriék már nagyon várták az utazást. Per pillanat úgy néz ki, hogy jövőre sem tartják meg a híres autóipari seregszemlét, a szalon jogait birtokló Foundation of the Geneva International Motor Show alapítvány legalábbis azt közölte, hogy veszélybe került a szakvásár finanszírozása.

Genfi Autószalon

Az alapítvány segítséget kért Genf tartománytól, hiszen az idei Autószalon levezényléséről az utolsó utáni pillanatban mondtak le a szervezők. Ez azért problémás, mert az előkészületekre rengeteg pénzt költött el az alapítvány, miközben a bevételi oldalra egy hatalmas nulla került.

A szervezők 11,3 millió dollárt szerettek volna kapni, álításuk szerint ez a pénzmennyiség fedezte volna az idei veszteségeket és a 2021-es Genfi Autószalon előkészületeit. Genf önkormányzata 17,3 millió dollárra emelte az összeget, de azt csak kölcsön formájában, egyedi kitételekkel bocsátotta volna az alapítvány részére. A szalon jogait birtokló szervezet azonban hallani sem akar ezekről a kitételekről.

„A kölcsönhöz adott kitételek teljes mértékben elfogadhatatlanok számunkra, hiszen azokkal minden döntési jog és a szalon megrendezésének a módja a Palexpo SA (a rendezvénynek helyet adó rendezvényközpont) tulajdonába került volna. Ezen kitételek csaknem mindegyike ellent mond az alapítvány alapszabályainak, sőt a szalon 100 évvel ezelőtt megfogalmazott céljainak is” – olvasható a Foundation of the Geneva International Motor Show közleményében.

Oszd meg ezt a cikket!