MGOE taggyűlés – 2019.05.29. beszámoló ismertetése, évértékelés, adózás, tisztújítás, csevegés… 15 éves az egyesület!

A Magyar Gépjárműkereskedők Országos Egyesületének éves taggyűlése idén is az egyesület székhelyén került megrendezésre. A taggyűlésen rendre elfogadásra került a 2018-as év beszámolója, tovább átnéztük a tavalyi év történéseit és az idei év folyó és leendő ügyeit.

A taggyűlést Fojt Attila, az egyesület elnöke nyitotta meg beszédével, értékelte az előző évet, megbeszélésre került a tavalyi év mérlege, melyet a tagság el is fogadott. Attila hosszasan beszélt az elveszett forgalmi engedélyekkel kapcsolatosan folyó lépésekről, melyben úgy tűnik végre az egyik alelnök, Anderkó Ottó végre az EU egyik megfelelő csatornáján hamarosan megoldásra lel. Szó volt sok más témán kívül a kormány jelenleg tervezett adócsomag változásának egyik részéről, mely a szektort jelentős mértékben érinti, ez pedig a regisztrációs adó változtatása.

Őt Gulyás József alelnök követte, Gulyás Úr ismételten az adózásról beszélt, mint tavaly. Javaslatokat tett a kereskedőnek, hogy milyen adózási formát érdemes választani egyes esetekben, továbbá tájékoztatta a jelenlévőket különféle adózási folyamatokról. Szó esett a külföldi liciten vásárolt járművek bevallási kötelezettségeiről, alaposan boncolásra került a téma.

A sorban Borka J. Balázs következett az egyesület kommunikációs igazgatója. Balázs lényegében az egyesület weboldaláról és Facebook csatornájáról beszélt, jellemzően azok eredményeit hangsúlyozva. Szóba hozta ez egyesület egyes idei és jövőbeni terveit, tagsági igazolást, tervezett rendezvényeket, induló kereskedői minősítést, ez utóbbi a későbbiekben lesz közhírré tétetve.

Végül Török Tamás az egyesület főtitkára kapott szót, aki az EU illetékeseivel való megbeszélésnek a részleteit tárta a tagok elé, az elveszett forgalmi engedélyek ügyében.

Az elnökség beszéde után következett a tisztújítás, ahol a tagság egyöntetűen elfogadta a jelenlegi elnökség tagjait:

· Elnök: Fojt Attila

· Alelnök: Anderkó Ottó

· Alelnök: Gulyás József

· Kommunikációs Igazgató: Borka J. Balázs

· Főtitkár: Török Tamás

Az egyesület fennállása óta ez volt a harmadik tisztújítás, mert idén lett 15 éves az társulás.

További érdekes momentum volt, hogy az elnök kijelentette, tisztségét csak 2,5 évre vállalta el a szokásos alapszabályban foglalt 5 év helyett, ennek okát nem közölte.

Végül a taggyűlés egy kötetlen beszélgetéssel zárult, ahol szó volt a klasszikus szavatossági kérdésekről, a külföldi liciten történő vásárlásról, P rendszám használatról, a most uralkodó műszaki vizsgáztatás körüli káoszról. Végül, de nem utolsó sorban a NAV illetékeseinek helyszíni ellenőrzéseiről, melyek már-már felérnek egy akciófilmmel a kollégák szerint…

Összességében egy tartalmas és jó hangulatú gyűlés volt, ahol mindenki el tudta mondani az Őt érintő kérdéseit, melyre az ott összegyűltek megpróbálták megadni a releváns válaszokat.

Dunakeszi, 2019.05.29.

Oszd meg ezt a cikket!

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy naprakész legyen híreinkből!

Autópark

Gumipark

HG