Üzembe helyezték Magyarország legnagyobb Tesla Supercharger állomását

A törökbálinti Auchannál is lehet tölteni a Teslákat.

A mostani hétfő különleges nap volt a magyar villanyautósok életében, ugyanis a Tesla 2019. október 28-án Supercharger töltőállomást nyitott a fóti Auchan áruház területén. A töltők a közeli csomópontok, vagyis az M0-ás, az M2-es és az M3-as autópályák, valamint a budapesti agglomeráció elektromos autós közlekedését segítik majd elő a jövőben.

A Fóton telepített Supercharger per pillanat a legnagyobb Tesla töltőállomás Magyarországon, az akár 120 kW teljesítményű villámtöltők 30 perc alatt 270 km távolság megtételéhez elegendő energiát képesek átpumpálni a villanyautókba. A most felszerelt 8 töltőoszlopon a Model S és X mellett a Model 3 is tölthető lesz.

Tesla Supercharger

A Tesla és az Auchan együttműködésének köszönhetően Törökbálinton is felhúztak 4-4 nagy teljesítményű DC oszlopot és Type 2 csatlakozós AC gyorstöltőt. Utóbbiak a Teslák mellett más villanyautók töltésére is alkalmasak.

Fót és Törökbálint mellett Miskolcon, Debrecenben és Szegeden is lesznek Tesla Supercharger töltőhelyek az Auchan áruházak tőszomszédságában. Ez szintén jó hír a Teslásoknak, mert így könnyebbé válik az életük az M3/M30-as, M3/M35-ös és az M5-ös autópályák környékén.

„A Tesla a hosszabb utazások támogatására hozta létre Supercharger hálózatát. Az autózás mindig is a függetlenség és a kötetlen utazás szabadságának szimbóluma volt. Ennek a szabadságnak, vagyis a hosszú távok gyors és kényelmes megtételének elősegítése mellett pedig a töltőállomások alapvető fontosságúak az elektromos autózás terjedése szempontjából is” – jelentette ki Fóton Malte Kendel, a Tesla töltőhálózatának Kelet-Közép Európáért felelős képviselője.

Oszd meg ezt a cikket!

Hírlevél

Iratkozzon fel, hogy naprakész legyen híreinkből!

Autópark

Gumipark

HG